Taky si občas říkáte, že špekáčky, případně plát masa na grilu jsou sice fajn, ale chce to zkusit i něco jiného, nového. Případně si chcete pozvat hosty a překvapit je něčím pikantním. Pak tento recept je právě pro vás, jelikož vše si připravíte předem a ve finále jen na rychlo hodíte rybu na gril.
Potřebujeme :
- 1,5 kg rybího filé
- 4 šalotky, nebo přiměřeně cibule, nasekané na drobno
- 4 stroužky utřeného česneku
- 0,25 l pomerančového džusu
- 0,25 l bílého vína
- 1 dl rumu
- šťáva ze dvou citronů
- 2 lžíce čersvé rozmarýny
- 1 dl sojové omáčky
- 2 lžíce petrželky
- na špičku nože pepře a soli
Vše krom ryby smíchejte v kastrolku, přiveďte do varu, stáhněte plamen a nechte odpařit na polovinu.
Rybu grilujte asi 4 minuty z každé strany, na talíři zalejte omáčkou a ihned podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.