U rebarbory se konzumují pouze řapíky listů, a to tepelně zpracované, nikdy syrové. Připravují se z nich mimo jiné moučníky s tvarohem, náplně do knedlíků, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny a koláče. Při vaření se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou šťavelovou a přechází do zeleniny, což neprospívá zdraví.
Na dnešní dezert potřebujeme :
- 400 ml teplého mléka
- 3 vejce
- 3 lžíce mletého cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- 2-3 lžíce rozpuštěného másla
- 450 g rebarbory nakrájené na kousky a naložené ve višňovém likéru a cukru na nejméně hodinu
- 2 lžíce višňového likéru
- 2 lžíce cukru
Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia. Všechni ingredience smíchejte a rozšlehejte dohromady.
Naloženou rebarboru dejte do máslem vymazané ohnivzdorné mísy o rozměrech asi 30x23 cm, a polijte ji těstem.
Pečte 30 až 35 minut. Upečenou rebarboru vyjměte z trouby, posypte mletým cukrem a ihned podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.