Chcete si léto vychutnat stylově? Vyzkoušejte si přípravu čtyř osvěžujících sektových koktejlů, které si navíc můžete vychutnat i v nealkoholické variantě. Jejich příprava je jednoduchá, jsou hotové za pár minut a můžete si je zvolit podle vaší oblíbené barvy. Je pouze na vás, zda s nimi budete chtít okouzlit a rozvášnit partnera nebo udělat dojem na letní party.
Fragolini
Fantastická alternativa k oblíbenému sektu s jahodou, to je Fragolini. Tento jednoduchý, a navíc skvělý koktejl si můžete snadno připravit kdykoliv během roku. Kouzelnou chuť jahod v kombinaci s bublinkami v ledově nachlazené sklenici si však zaručeně vychutnáte v parných dnech a díky jednoduché přípravě s ním zazáříte i na vaší domácí party.
Suroviny:
- Bohemia Sekt demi sec nebo nealkoholický Bohemia Sekt
- Čerstvě rozmixované jahody nebo kvalitní jahodové pyré s obsahem ovoce minimálně 50 %
Postup:
- Do sklenice odměřte 1 díl jahodového pyré
- Pyré dolijte 3 díly sektu
- Podávejte na ledu
- Nakonec ozdobte čerstvou jahodou
Tip barmana: Ingredience dobře promíchejte a podávejte ve vychlazené sklenici s ledem.
Bellini
V jakoukoliv roční dobu si můžete připravit tento úžasný letní koktejl. Zrodil se v Benátkách, ve městě milenců. Název vymyslel Giuseppe Cipriani, majitel benátského baru v 1. polovině 20. století. Specifická výrazná barva koktejlu mu evokovala barvu na obrazech známého malíře Giovanni Belliniho. Rozehrát s ním můžete nejen chvilky ve dvou, ale i skvělou zábavu s přáteli na letní party.
Suroviny:
- Bohemia Sekt demi sec nebo nealkoholický Bohemia Sekt
- Čerstvě rozmixované broskve nebo kvalitní broskvové pyré s obsahem ovoce minimálně 50 %
Postup:
- Do skleničky odměřte 1 díl pyré
- Pyré dolijte 3 díly sektu
- Podávejte na ledu
- Na závěr koktejl ozdobte plátkem broskve
Tip barmana: Při podávání doporučujeme koktejl jemně zamíchat. Jedině tak se ideálně propojí pyré se sektem a koktejl neztratí svoji perlivost.
Mimosa
Geniálně jednoduchá, a přitom okouzlující kombinace Bohemia Sektu a svěžích pomerančů si vás snadno získá. Osvěžující koktejl byl poprvé namíchán už v roce 1925 a své jméno získal po tropické kvetoucí křovině s jasně žlutou barvou. Jeho přípravu zvládne opravdu každý, a to jen ve třech krocích.
Suroviny:
- Bohemia Sekt demi sec nebo nealkoholický Bohemia Sekt
- Čerstvě lisovaná pomerančová šťáva
Postup:
- Do sklenky nalijte 1 díl čerstvé pomerančové šťávy vylisované z dobře vychlazených zralých pomerančů
- Doplňte 1 dílem sektu
- Podávejte na ledu
- Ozdobte plátkem přepůleného pomeranče
Tip barmana: Pokud chcete dosáhnout nejlahodnější chuti, vsaďte na skutečně čerstvě vymačkané pomeranče. Trocha námahy stojí za to, abyste koktejl připravili tím nejlepším způsobem.
Bubble sunset
Koktejl inspirovaný teplými letními večery, které jsou jako stvořené pro chvíle ve dvou i posezení s blízkými pod širým nebem. Ovocný, smyslný, plný toho nejlepšího z léta.
Suroviny:
- Bohemia Sekt demi sec nebo nealkoholický Bohemia Sekt
- Pomerančový fresh
- Aperitivní nápoj
Postup:
- Do sklenky nalijte 1 díl aperitivního nápoje
- Doplňte 1 dílem čerstvého pomerančového freshe
- Dolijte 3 díly sektu
- Ozdobte plátkem pomeranče
Tip barmana: Ingredience dobře promíchejte a podávejte ve vychlazené sklenici s ledem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.