Doba odpočinlu, dovolených, koupání a výletů. Tak to je léto. Ale i v létě se musí jíst. Zmrzlina a ovoce je sice moc fajn, ale přece jen to chce do žaludku i něco jiného. O tom, co si připravit sebou do batohu na výlet či procházku se dá dlouze povídat a inspirace není nikdy dost. Po sýrové tortille vám dnes přinášíme tip na recept masový.
Potřebujeme :
- 1 kg vepřové pečeně
- sůl
- pepř
- 1 lžíce dijonské hořčice + trochu na potření chlebů
- 1 lžíce vepřového sádla
- manší chleby nebo jiné pečivo k podávání
- cibule, papriky či jiná oblíbená zelenina na obložení
Troubu předehřejeme na 250 stupňů Celsia. Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj ze všech stran sůl. Povrch masa potřeme hořčicí, obalíme v koření, vložíme do pekáče, přidáme lžíci sádla a dáme do předehřáté trouby. Zprudka zapečeme, teplotu zmírníme na 160 stupňů, podlijeme trochou vody a pod poklicí zvolna pečeme doměkka, podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.
Asi po hodině, když je maso měkké, sejmeme poklici a maso dopečeme dozlatova.
Měkké maso necháme úplně vystydnout, zabalíme do alobalu a necháme několik hodin vychladit.
Dobře vychlazené a ztuhlé maso krájíme na tenké plátky, kterými plníme rozkrojené malé kulaté chleby či jiné tmavé pečivo lehce potřené hořčicí.
TIP : Maso v chlebu obložte tenkými plátky bílé cibule a čerstvými paprikami (tzv. rohy) či jinou zeleninou, která nepouští moc šťávy, a zakončete opět plátky masa.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.