Kapr je chován jako významná hospodářská ryba. Jeho neocenitelnou vlastností je rychlý růst a kvalitní maso (nevýhodou pak je velké množství malých pružných kostí).Ryby jako takové jsou důležitou součástí jídelníčku, a proto úvodem připomeňme šikovné rady pro rybí kuchyni. A nyní se už přeneseme k samotnému receptu.
Na dnešní recept potřebujeme :
- 1/2 kg kapra
- 150 g másla
- 3 žloutky
- 150 g rohlíků
- mléko
- cibule
- pepř
- muškátový květ
- sůl
- mandle
- olej
Staženého, vykostěného kapra umeleme, přidáme máslo, žloutky, v mléce namočené a vymačkané rohlíky, lžíci osmažené cibulky, pepř, muškátový květ a sůl. Ze směsi tvoříme malé válečky, obalujeme je v rozšlehaném vejci a mletých mandlích a smažíme na oleji. Lze také použít štiku nebo candáta.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.