U rebarbory se konzumují pouze řapíky listů, a to tepelně zpracované, nikdy syrové. Připravují se z nich mimo jiné moučníky s tvarohem, náplně do knedlíků, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny a koláče.
Na dnešní recept potřebujeme :
- 450 g rebarbory
- 4 lžíce vody
- 8 lžic krystalového cukru nebo třtinového cukru
- 1 lžička práškového zázvoru
- 100 g másla pokojové teploty
- dalších 100 g krystalového cukru nebo třtinového cukru
- 170 g hladké pšeničné mouky
- Při podávání oblíbená zmrzlina nebo šlehačka
Uvedené množství se vejde do oválné formy 23x16 cm o hloubce 5 cm. Použít však můžete i menší plech.
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
Rebarboru důkladně omyjte a pokrájejte na 7,5 cm dlouhé špalíky. Ty dejte na pekáč, posypte 8 lžícemi cukru krystal nebo raději třtinového cukru, zalijte 4 lžícemi vody a dejte do trouby péct na 10 minut. Takto upravenou rebarboru promíchejte se zázvorem.
Pečící misku naplňte rebarborou. Změklé máslo rukou promíchejte s moukou a cukrem a vytvořte drobenku. Tou zasypte rebarboru a dejte do trouby zapéct na 25 až 30 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.