Druhá květnová neděle se blíží a s ní i svátek matek, který budeme letos oslavovat už po devadesáté šesté. Využijte této jedinečné příležitosti a ukažte mamince, co pro vás znamená. Věnujte jí společně strávený čas, který si oslaďte na baru. Ovšem ne na ledajakém – nýbrž na malinovém. Nelamte si hlavu vymýšlením složitých překvapení, namísto toho připravte mamince speciální chuťový zážitek. Vychutnejte si vlastnoručně připravené dezerty HARIBO srdíčky Soft Hearts a oslaďte si tento den.
Po roce je tu opět Den matek – svátek, který letos připadá na 12. května, se v České republice slaví podle amerického vzoru vždy druhou květnovou neděli. Zapomeňte na shánění dárků na poslední chvíli a vsaďte na jistotu s oblíbenými želatinovými bonbony HARIBO. Využijte jedinečného dne a věnujte mamince to nejhezčí – společně strávené chvíle. Dodejte Dni matek slavnostnější tón a vychutnejte si společně sladký krémový dezert nebo lahodné čokoládové lanýže.
Kelímkový sladký malinový dezert / Malinový hřích
Ingredience na náplň:
- 500 ml mléka
- 1 puding
- 3 lžíce cukru
- 200 g zakysané smetany
- 50 g bílé čokolády
- 100 g malin
Ingredience na ganache:
- 130 g smetany (více než 30 % tuku)
- 130 g tmavé čokolády
Ingredience na posypky:
- 65 g Bebe kakaových sušenek
- 60 g másla
- Srdíčka HARIBO Soft Hearts
Postup:
- Ze všeho nejdříve smíchejte mléko, sáček pudinku, cukr a vymíchejte hladký puding. Jakmile bude hotový, přikryjte ho potravinovou fólií, aby se neudělal škraloup a vložte do lednice.
- Mezitím, co budete drtit Bebe sušenky, rozehřejte si máslo, které následně s nadrcenými sušenkami dobře promíchejte. Směs vysypte na talíř a nechte chladit v lednici.
- Rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Zkontrolujte puding, jestli je dobře vychlazený, sundejte z něj fólii a rozmixujte. Přidejte zakysanou smetanu a šlehejte. Přimíchejte bílou čokoládu, opět šlehejte. Jako poslední přidejte maliny, a ještě jednou prošlehejte.
- V mikrovlnné troubě si připravte čokoládovou ganache tak, že smetanu společně s čokoládou pomalu rozehřejete. Prohřívejte tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs se mícháním nepropojí v jednolitou.
- Připravte si kelímky, které budete plnit. Na spod vložte vrstvu z Bebe sušenek, na ni lžíci čokoládové ganache a následně vrstvu krému. Tento postup opakujte, dokud to velikost kelímku dovolí.
- Nakonec kelímek ozdobte sušenými malinami a HARIBO srdíčky.
Tipy:
Při přípravě čokoládové ganache dejte pozor, abyste směs nespálili. Rozehřívejte proto po 30 vteřinách a vždy důkladně promíchejte.
Čokoládové lanýže
Ingredience:
- 100 g smetany
- 40 g másla
- 250 g kvalitní hořké čokolády
- špetka soli
- 100 g malin
- 40 g cukru
- HARIBO srdíčka Soft Hearts
- sušené maliny na ozdobu
Postup:
- Čerstvé maliny rozehřejte společně s cukrem na pánvi a přiveďte k mírnému varu. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout.
- Do rendlíku nalijte smetanu a nechte ji lehce probublat, přidejte máslo a jakmile se rozpustí, sundejte z plotny.
- Hořkou čokoládu si nalámejte do mísy. Přilijte horkou smetanu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Přidejte špetku soli, směs z malin a promíchejte. Poté překryjte fólií a nechte v lednici ztuhnout.
- Po ztuchnutí naberte lžící požadované množství hmoty a obalte jí HARIBO srdíčko, položte na pečící papír a nechte ztuhnout.
- Mezitím rozdrťte sušené maliny a po ztuhnutí v nich lanýže obalte a vložte do cukrářského košíčku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.