Jednoduchá a přitom vydatná svačinka pro malé i velké. Ke sváteční pohodové snídani přímo stvořená!
Na porce pro 2 velké osoby budete potřebovat 15 minut času a:
- 4 vejce
- 2 menší jarní cibulky nebo jedna velká
- 2 plátky slaniny nebo česnekového boku
- 6 středních ředkviček
- 1 cibule, sůl, mletý černý pepř, mletá sladká paprika
- olej
- 4 toustíčky z tmavého chleba
Vejce rozšlehejte se solí a černým pepřem. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Jarní cibulky omyjte a nakrájejte na kolečka, třetinu zelené natě si ponechte na ozdobu. Slaninu naporcujte na proužky. Na rozpáleném oleji nechte cibuli zesklovatět, přidejte jarní cibulku, ředkvičky, slaninu a smažte na mírném ohni asi 10 minut, dokud ředkvičky nezměknou. Přidejte rozšlehaná vajíčka, případně dosolte a osmahněte. Toustový chléb opečte v toustovači (není to výslovně nutné, opečením ale docílíte lepšího výsledku), navršte na něj vaječnou směs, ozdobte zelenou jarní cibulkou a posypte mletou červenou paprikou. Pro ještě výraznější chuť můžete vršek posypat strouhaným sýrem Madeland nebo sýrem Feta. Dobrou chuť!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.