Vyzkoušejte jednoduchý recept na grilování - Sýry v bůčkovém nebo slaninovém kabátku.
Porce: 4
Potřebujeme:
- 4 ks sýra s bílou plísní
- 8 plátků Váhalovy slaniny nebo Chilli boku Váhala nakrájeného na plátky
- Lžíce oleje
- Bylinky dle preferencí (tymián, bazalka, oregano)
- Alobal
- Přírodní provázek
Postup:
Sýr rozřízneme na polovinu. Olej smícháme s nasekanými bylinkami, potřeme sýr zvenku i zevnitř, a necháme chvíli marinovat. Pokud máme dostatek času, necháme odležet 24 h. Následně každý marinovaný sýr zabalíme do plátků Váhalovy slaniny nebo Chilli boku Váhala a převážeme přírodním provázkem. Opět zabalíme, tentokrát do dvou vrstev alobalu a grilujeme na mírném ohni 10 min po každé straně. Po deseti minutách sundáme sýr z grilu a podáváme s bagetou a čerstvou zeleninou.
TIP: NOVINKA: Chilli bok Váhala
Představujeme vám novinku - Chilli bok Váhala, je vyroben z vybraných kusů vepřového boku. Obsah vepřového masa činí minimálně 85 %. Jedná se o lahodný produkt, který je na povrchu posypán chilli kořením, jež dodává výrobku znamenitou a lehce pikantní chuť. Chilli bok vás svou plnou masovou a pikantní chutí snadno přesvědčí o své výjimečnosti. Výrobek je bezlepkový, vhodný také pro celiaky.
Cena za krájený chilli bok: 23 Kč/100 kg
Cena za balení 1,2 kg: 224,60 Kč
Zakoupíte ve vybraných supermarketech, podnikových prodejnách Váhala nebo na eshopu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.