Velikonoce jsou svátky, kdy se pečou mazance, beránci, jidášky a mnoho dalších laskomin. Jedním společným činitelem těchto receptů je cukr. Ale ne všichni cukr můžou, a to ať už se jedná o diabetiky či o ty, kteří jakýmkoliv způsobem vedou boj s váhou. A právě pro ty tady dnes máme recept na DIA beránka.
Potřebujete:
- 150 g polohrubé mouky
- 5 celých vajíček
- diabetické sladidlo (v poměru místo 120 g cukru)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- tuk na vymazání
- mouku na vysypání formy
Mouku řádně prosijte, tím ji nadlehčíte a vmíchejte do ní prášek do pečiva.
Z bílků ušlehejte pevný sníh, poté do něj postupně zlehka zamíchejte žloutky, sladidlo pro diabetiky a nakonec opatrně mouku.
Těsto vlijete do vymazané a vysypané formy beránka (použít můžete pochopitelně i například formu zajíce či bábovkovou formu, pokud jinou nemáte) a upečete ve středně vyhřáté troubě.
Vyklopte, místo očí naaranžujete např. rozinky a kolem krku dáte mašličku.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.