Třená bábovka se připravuje z těsta, které je vyráběno z mouky, vajíček a mléka. Našleháním bílku se získává základ pro světlou složku bábovky. Tmavá složka se připravuje přidáním kakaa. Jiná varianta bábovky se připravuje z oleje a vody namísto mléka.
Potřebujeme :
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku celého máku
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 celá vajíčka
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8
Všechny sypké suroviny nasypeme do mísy, ve druhé míse smícháme mléko, olej a rozkvedláme 2 vajíčka. Obě směsi spojíme dohromady. Naplníme dortovou formu, kterou si dopředu vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Pečeme v horkovzdušné troubě na 160 cca 25 minut, v normální troubě na 180 cca 35 minut. Hotový moučník dáme vychladnout a pocukrujeme. Pro vylepšení chuti můžeme do těsta přidat i rum.
Recept nám zaslala paní Alena Ondrušová, děkujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.