Mozzarella je měkký sýr z italské Kampánie. Má tvar oválu a uskladňuje se v miskách nebo pevně uzavřených obalech obsahujících syrovátku. Má sněhobílou barvu a velmi tenkou lesklou kůru. Struktura mladého sýra je poměrně pružná a poddajná, dá se celkem lehce krájet. Jak sýr zraje, stává se měkčím a zintenzivňuje se jeho chuť.
A právě tento vynikající sýr bude společně s kuřecím masem hlavní složkou dnešního receptu.
Potřebujeme :
- 1 lžíce olivového oleje
- 6 plátků kuřecích prsíček
- 250 g mozzarelly
- 500 g menších cuket pokrájených na plátky
- 3 rajčata
- 6 menší hrstek čerstvé bazalky nebo oregana
- pepř a sůl
Nachystejte si 6 plátků alobalu o velikosti asi 25x25 cm. Potřete každý plátek olejem.
Všechna prsíčka nařízněte v pravidelných odstupech a do vzniklých kapes vložte mozzarellu. Rozdělte cukety a rajčata na 6 dílů a každý díl položte na připravený alobal, podle chuti opepřete, případně trošku dosolte. Každou porci posypte bazalkou nebo oreganem. Na zeleninu položte plátek kuřete, pečlivě zabalte.
Konce alobalu přeložte, aby se balíčky při pečení neotevřely. Položte balíčky na plech a pečte v předehřáté troubě při 200 stupních C asi 30 minut.
Podávejte s rýží nebo těstovinami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.