Právě se nacházíme v období půstu, kdy postní doba je obdobím přípravy na Velikonoce. Odlehčený jídelníček je navíc po dlouhé zimě zdraví prospěšný. Organismus se takto může pročistit a připravit se na následující sluneční dny. Níže uvedený recept svým složením těmto nárokům plně vyhovuje.
Potřebujeme :
- 110 g brambor
- 110 g celeru
- 55 g jablek
- 55 g másla
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Brambory nastrouhejte, dejte do plátna a vymačkete z nich šťávu. Celer i jablka oloupejte a nastrouhejte. Smíchejte strouhaná jablka, brambory a celer dohromady.
Na pánvi zahřejte 30 g másla a přidejte 1 lžíci oleje. Přidejte směs jablek, celeru a brambor a stlačte ji opatrně do placky.
Okořeňte a stále stlačujte tak, aby směs vytvořila jakýsi koláč. Smažte na mírném ohni asi 10 minut. Zbývající máslo rozpusťte na povrchu placky.
Pak placku otočte a osmahněte z druhé strany dohněda - asi 20 minut. Naporcujte a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.