Toto jídlo dělávaly už naše babičky, a troufám si tvrdit i prababičky, a to zejména při slavnostních příležitostech. Dnes už je pečená kachna přece jen dostupnější, a proto si pojďme připomenou prastarý, základní recept na úpravu. Potřebujeme jen 4 suroviny, výsledná chuť je dokonalá.
Potřebujeme :
- 1 kachna
- kmín
- sůl
- 2 jablka
Kachnu pečlivě očistíme, omyjeme a osolíme uvnitř i venku.
Jablka zbavíme slupky a naplníme jimi vnitřek kachny. Pokud jsou jablka příliš velká, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kostky. Tím pak kachnu naplníme.
Kachnu umístíme do pekáče, okořeníme kmínem, podlijeme vodou a přikryjeme poklicí, případně alobalem.
Takto dusíme kachnu na 210°C v troubě jednu a čtvrt hodiny.
Poté pokličku/alobal sejmeme a kachnu upečeme za častého podlévání dozlatova.
Kachnu nakonec vyjmeme, odstraníme z ní jablka (ty vyhoďte). Pečená kachna je hotová.
Přílohy:
Všechny druhy běžných knedlíků, opečený nebo vařený brambor, bramoráčky, bílé nebo červené dušené zelí.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.