Raw dorty neboli živé dorty si zamiluje skutečně každý. Dortům nechybí nic z jejich sladké a lahodné chuti, ale zároveň jsou lehké, zdravé a dokonce jsou připraveny bez mouky, cukru a živočišných složek. Všechny suroviny použité v dortech jsou ryze rostlinného původu, nejsou vařené ani tepelně opracované nad 42°C. Pokud vám nedělají dobře hutné máslové krémy nebo piškotové korpusy, budete si konečně moci užít mlsání bez výčitek. Vhodné jsou i pro osoby s bezlepkovou dietou.
Jak na raw dorty
Připravte si raw dorty i doma. Příprava je totiž jednodušší než jste si možná mysleli.
Dort z tmavé a bílé čokolády
Suroviny na krustu:
- 1 a ½ hrnku mandlí
- 1 hrnek kokosu
- 3/4 hrnku kakaa
- 1/4 lžičky soli
- 6-8 datlí
- Voda (aby těsto lepilo)
Suroviny na krém:
- 3 hrnky kešu oříšků
- 2 hrnky mandlového mléka
- 1/4 hrnku citronové šťávy
- 1/4 lžičky soli
- 1 hrnek agáve
- 1 a 1/2 hrnku kakaového másla (po odměření roztavíme v sušičce nebo ve vodní lázni)
- 4 lžíce kakaa
Postup krusta:
V robotu rozmixujeme nejprve mandle, poté přidáme ostatní ingredience. Přidáme vodu, aby se těsto lepilo.
Krustu dáme do formy vyložené folií.
Postup krém:
Vše rozmixujeme v mixéru, kromě kakaa a kakaového másla, na hladký krém. Přidáme kakaové máslo a pořádně promixujeme, abychom spojili krém s tukem.
Polovinu směsi nalijeme na krustu. Do druhé poloviny co nám zbude v mixéru přidáme kakao, rozmixujeme. Nalijeme směs na bílý krém, různě roztaháme nožem a dáme do lednice ztuhnout.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.