O víkendu jsem dočetla knihu Petry Hülsmannové Čokoládový průšvih. Nebudu prozrazovat o čem kniha jako taková je, vyzdvihnu jen její název, který sám o sobě je vlastně receptem. Pojďme si ho spolu vyzkoušet.
Na 4 porce potřebujeme :
- 100 g jemně hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa)
- 100 g másla
- 2 lžíce cukru
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 2 vrchovaté lžičky mouky
Čtyři formičky na suflé pečlivě vymažeme tukem (je to opravdu důležité) a poprášíme moukou.
Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni při nízké teplotě, zamícháme.
Vejce, žloutek a cukr vyšleháme do husté, světlé tekuté hmoty.
Za stálého míchání pak vlijeme čokoládovou hmotu do vaječné.
Nakonec přimícháme mouku.
Vzniklou hmotu vlijeme do formiček a dáme alespoň na půl hodiny vychladit. Není se třeba bát, když bude hmota v ledničce nejprve připomínat pudink a později zase máslo. Vše se při pečení srovná.
Troubu vyhřejeme na vysokou teplotu 200-230 stupňů.
Pečeme podle teploty trouby čtyři a půl až šest minut. Povrch musí být pevný. Poté necháme minutu odpočinout a opatrně vyklopíme.
Posypeme moučkovým cukrem a pak už si jen pochutnáváme. Můžeme přidat i ovoce na dozdobení.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.