„Podzim je krásné pohádkové období, které se nese v duchu sklízení ovoce, úrody, sbírání hub. Proto jsme připravili recept, ve kterém se právě podzimní ovoce a zelenina využívá," říká ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Vybrali jsme jablečný koláč, který lze péct po celý rok," dodává Radka Benešová.
Co budete potřebovat?
- 1 Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí
- 1 balení listového těsta (400 g)
- trochu hladké mouky na vyválení těsta
- 1 vejce
- 1 lžíce medu
- 3 lžíce kokosu
- 2 velká jablka
- skořice
- velká hrst vlašských oříšků
Jak na to?
Připravíme formu na koláč o průměru 35 cm. Vyložíme ji pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme kokosem. Do této formy vložíme vyválené listové těsto. Pokud těsto přečnívá přes okraje, odřízneme ho. V míse rozklepneme vejce, přidáme Bílý jogurt z Valašska, med a kokos. Všechny suroviny mícháme dokud se ingredience nespojí. Vzniklou hmotu nalijeme do formy na koláč na listové těsto.Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pokládáme na vrstvu dokud není celý její povrch pokrytý. Nakonec posypeme skořicí a nasekanými vlašskými ořechy. Můžeme také posypat drobenkou, kterou vytvoříme z másla a cukru.Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Jablka by měla být krásně měkká a těsto zlatavé.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.