Pro tento recept můžeme využít jakékoli drůbeží maso, zejména malé odřezky z řízků, rolád atp. Kuličky jsou vynikající chuťovkou nebo předkrmem nebo také hlavním chodem.
Na 4 porce potřebujeme:
- 200 g drůbežího masa
- 150 g mandlových lupínků
- 1 žloutek
- 5 lžic řepkového oleje na osmažení
- sůl
- bílý pepř
Maso umeleme nahrubo, smícháme se žloutkem, solí a pepřem. Rukama navlhčenýma ve vodě tvoříme malé kuličky, které ihned obalujeme v mandlových lupíncích. V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu řepkového oleje (cca 2 cm) a kuličky osmažíme dozlatova.
Namáčecí omáčka:
1 lžíci kečupu smícháme se 2 lžícemi majonézy, 1 lžící ušlehané smetany, nasekaným tymiánem a rozdrceným malým stroužkem česneku. Můžeme zvýraznit 1 cl koňaku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.