Čokoláda a mrkev tvoří dohromady skvělou kombinaci. Vyzkoušejte a překvapte svou drahou polovičku tímto skvělým dezertem.
Potřebujeme :
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku najemno nastrouhané mrkve
- 1 hrnek míchaného sušeného ovoce
- 1/2 hrnku nadrobno nakrájené čokolády na vaření
- 1/3 hrnku strouhaného kokosu
- 2 vejce
- 90 g másla
- 1/3 hrnku nasekaných vlašských ořechů
Smetanový krém:
- 125 g tučného tvarohu
- 30 g másla
- 1/2 hrnku prosátého moučkového cukru
- 1 lžička horké vody
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Mělkou čtvercovou formu 25x25 cm vytřeme rozpuštěným máslem nebo olejem a vyložíme papírem na pečení.
Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a skořici. Přidáme cukr, strouhanou mrkev, sušené ovoce, čokoládu a kokos a dobře promícháme. Přilijeme rozšlehaná vejce a rozehřáté máslo a mícháme, až se suroviny spojí. Těsto rozetřeme do připravené formy a uhladíme povrch. Pečeme asi 30 minut dozlatova.
Korpus necháme vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme na rovnou podložku.
Elektrickým šlehačem ušleháme tvaroh s máslem dohladka. Přidáme moučkový cukr a dále šleháme asi 2 minuty až je krém napěněný a lehký. Přilijeme vodu a ještě chvíli šleháme.
Korpus potřeme tvarohovým krémem a posypeme vlašskými ořechy. Nakrájíme ho na 16 čtverců a ty ještě překrojíme na trojúhelníčky.
Poznámka: Čokoládové mrkvové řezy vydrží zmrazené až 2 měsíce. Povrch můžeme podle chuti posypat i nastrouhanou čokoládou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.