Přinášíme vám další z řady veganských receptů na něco dobrého na zub.
PEKANOVO-BANANOVÝ CHLEBÍČEK
Počet chlebíčků: 1
Potřebné vybavení: chlebíčková forma se dnem o rozměru 20 × 8 cm
Drobenka
- 20 g veganského másla Alsan Bio
- 20 g hladké mouky
- 20 g krupicového cukru
- 20 g pekanové mouky
- 20 g pekanových ořechů, hrubě nakrájených
Pekanovo-banánový chlebíček
- 38 g změklého veganského másla Alsan Bio
- 63 g třtinového cukru
- 1,9 g soli
- 125 g hladké mouky
- 3,1 g jedlé sody
- 1,5 veganské vejce, tj. 5 g psyllia + 63 g vody
- 31 g agávového sirupu
- 40 g pekanových ořechů, hrubě nakrájených
- 250 g banánů
- olej ve spreji či veganské máslo na vymazání formy
Drobenka
Všechny ingredience promíchejte dohromady a vytvořte drobenku. Dejte do lednice.
Pekanovo-banánový chlebíček
Máslo vyšlehejte do lehké pěny společně s cukrem a solí. Hladkou mouku prosejte společně se sodou a následně jednu třetinu zašlehejte do másla. Poté vmixujte veganské vejce a agávový sirup. Na závěr ručně vmíchejte zbytek mouky, pekanové ořechy a banány hrubě rozmačkané vidličkou (vždy je rozmačkejte až těsně před zapracováním do těsta).
Chlebíčkovou formu vystříkněte olejem, případně vymažte máslem, a pak vyložte přes delší boky pečícím papírem. Papír vám pomůže po upečení chlebíček snadněji vyndat. Do formy nalijte těsto, hojně posypte připravenou drobenkou a pečte zhruba 35 minut v horkovzdušné troubě na 165 °C. Ke konci pečení se pomocí párátka či dřevěné špejle ubezpečte, že je chlebíček dobře propečený. Nechte ve formě zchladnout a následně opatrně vyndejte.
Poznámka - Pekanovou mouku si můžete vyrobit sami – pekanové ořechy rozsekejte v procesoru.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.