Hráškové placky zcela jistě obohatí váš stůl, ať už jako zajímavý předkrm a nebo malé pohoštění. Sladký hrášek skvěle doplňuje chuť uzeného lososa.
Suroviny: na 12 placek
- 350 g mraženého hrášku
- 1 malá cibule
- 3 vejce
- ½ hrnku řeckého jogurtu
- ½ hrnku pohankové mouky
- 1 lžičku sušeného česneku
- 1 lžičku mletého kmínu
- sůl, pepř
- máslo
- uzený losos
Mražený hrášek vložte ve vroucí vody a nechte vařit asi 3 minuty. Následně vodu slijte a vymixujte spolu s hráškem. Přidejte ostatní ingredience kromě másla a vše rozmixujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Z těsta tvořte pomocí lžíce malé placky, které následně opékejte na pánvi s rozpuštěným máslem dozlatova. Před servírováním potřete každou placku řeckým jogurtem a ozdobte uzeným lososem.
Recept připravila Michaela Šupáková z blogu "Cooking with Susa".
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.