Voní vanilkou a při prvním kousnutí se příjemně rozsypou na jazyku. Řeč je samozřejmě o vanilkových rohlíčcích. Klasika, která nesmí chybět na svátečním stole.
Ingredience:
- 350 g másla
- 100 g moučkového cukru
- špetka soli
- 430 g hladké mouky
- 150 g mletých vlašských ořechů
- Na obalení: 200g moučkového cukru + 2 vanilkové cukry
Postup:
- Ze všech uvedených ingrediencí vytvořte hladké těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a uložte alespoň na hodinu do lednice.
- Předehřejte troubu na 160 °C a vyložte plech pečícím papírem.
- Z těsta modelujte stejně velké rohlíčky a skládejte na plech s dostatečnými rozestupy – trošku vyrostou.
- Pečte do růžova a po vyndání nechte rohlíčky pár minut vychladnout.
- Ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.