I kysaná smetana může být součástí vánočního cukroví, zkuste tento recept a přesvědčíte se sami.
Potřebujeme :
- 200 g hladké mouky
- 125 g tuku
- 80 g kysané smetany
- 2 sáčky vanilkového cukru
- moučkový cukr na obalení
Z prosáté mouky, změklého tuku a kysané smetany vypracujeme vláčné těsto a necháme ho 1-2 hodiny v chladnu odležet. Potom těsto rozválíme na obdélník vysoký asi 4mm a posypeme ho vanilkovým cukrem, který pomocí válečku vmáčkneme do těsta. Plát rozkrájíme rádýlkem na úzké proužky dlouhé asi 5cm. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Když tyčinky nabydou, vyndáme je a obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.