Maso naložené den předem se stává křehčí a chuťově výraznější. Tento recept je toho důkazem.
Potřebujeme :
- 400 g vepřové kýty
- 400 g vepřových jater
- 200 g čerstvých nebo naložených hub
- 3 kyselé okurky
- 3 papriky
- cibule
- sůl
- pepř
- ďábelské (či jiné pikantní) koření
- olej
Vepřovou kýtu si připravíme den předem. Nakrájíme ji na tenké proužky, dáme do misky, osolíme, opepříme, posypeme ďábelským kořením, zakapeme olejem, dobře zamícháme a dáme do ledničky.
Druhý den rozpálíme pánev s tukem, na něm osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a přidáme vepřové maso.
Když se maso zatáhne, přidáme postupně nakrájené houby, nadrobno nakrájenou okurku a na proužky nakrájenou papriku. Lehce podlijeme a dusíme doměkka.
Mezitím si nakrájíme játra na malé kousky. Když je vepřové maso téměř měkké, přidáme játra a vše dusíme ještě 10 minut.
Příloha - rýže, hranolky, opékané brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.