Jemné kuřecí maso dochucené lahodnou chutí jablek, to je to pravá chuť. Vyzkoušejte.
Potřebujeme :
- 600 g kuřecí maso
- 400 g jablek
- 200 g jemných ovesných vloček
- 4 bílky
- 250 g slaniny (plátky na vyložení formy na bábovku)
- 5 natvrdo vařených vajec (počet záleží na velikosti formy).
Kuřecí prsa omyjeme a umeleme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a jemně nastrouháme. Umleté maso osolíme (případně dle vlastní chuti okořeníme), promícháme s jablky, ovesnými vločkami a z bílků ušlehaným sněhem. Necháme 15 minut odpočívat.
Mezi tím si připravíme formu na bábovku tak, že stěny obložíme plátky slaniny. Masovou směs rozdělíme na dvě části. Jakmile naplníme formu jednou částí směsi, vložíme oloupaná, natvrdo uvařená vejce. Na vejce dáme zbylou část masové směsi. Pokud nám na stěnách přesahují plátky slaniny, ohneme je na vrch naplněné formy.
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 45 minut. Jako přílohu můžeme zvolit například bramborovou kaši.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.