Steak či stejk je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa. Obvykle se upravují grilováním nebo pečením na pánvi.
Potřebujeme :
- 500 g krůtích prsou
- 300 g žampiónů
- 50 ml oleje
- 100 ml smetany na šlehání
- svazek pažitky
- 2 stroužky česneku
- špetka tymiánu
- čerstvě drcený pepř
- sůl
Z prsou uřízneme 4 steaky a v každém uděláme ostrým nožem kapsu. Pokud to tvar prsou neumožňuje, nakrájíme je na 4 plátky a ty opatrně naklepeme.
V pánvi nahřejeme olej, přidáme na plátky pokrájené žampióny, česnek utřený se solí, pepř, tymián, promícháme a krátce společně opečeme. Přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme odpařit téměř všechnu tekutinu. Žampióny necháme zchladnout a směs rozdělíme na jednotlivé plátky masa. Steaky potom uzavřeme špejlí anebo plátky přehneme přes náplň a okraje spíchneme párátkem.
Maso osolíme, potřeme jemně olejem a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.