Podzim je oblíbeným obdobím pro pokrmy ze zvěřiny. Je libo jelení, kančí, daňčí, srnčí, ...? Chcete si pokrm ze zvěřiny připravit doma? Vyzkoušejte náš recept na kančí smetanový guláš. Přejeme dobrou chuť!
- 750 g kančí kýty
- 3 jalovcové bobule
- 3 zrnka nového koření
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1/8 l červeného vína
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 g prorostlé slaniny
- 1/4 lžičky pálivé papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/8 l masového vývaru
- 1/4 l kysané smetany
- pepř
Maso nakrájejte na kousky velké 4 cm. Jalovec a nové koření rozdrťte. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky, nechte vzkypět spolu s kořením, olejem, červeným vinným octem a červeným vínem. Vlažné nalejte na maso, přikryjte přes noc a marinujte. Maso nechte v sítu odkapat, promíchejte s moukou. Slaninu nakrájejte na kostičky, silně zahřejte, masové kostky osmahněte dohněda. Přidejte marinádu, papriku, sůl, vývar a smetanu. Za mírného varu maso zvolna duste do měkka. Maso vyjměte a dejte do mísy. Omáčku uveďte za vysoké teploty do prudkého varu, míchejte, dokud nedosáhnete požadované hustoty. Dochuťte a nalejte na maso.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.