Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní maso s exotikou, navrch přidáme rum a vznikne nám dokonale lahodná delikatesa.
Potřebujeme :
- hřbet a běhy z králíka
- šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžíce mléka
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- olej
- zázvor
Ovocná směs:
- 2 banány
- 2 mandarinky
- 1 kiwi
- 1 citron
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička koření kari
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce másla
Králičí maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na malé řízky. Na okrajích je nařízeneme, lehce naklepeme, osolíme, okořeníme zázvorem, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet alespoň 2 hodiny.
Potom maso obalíme v těstíčku z mouky, mléka, vajíčka strouhaného kokosu. Řízky osmažíme v horkém oleji.
Na talíři je polijeme dušenou ovocnou směsí připravenou takto: v rozpuštěném másle necháme lehce zkaramelizovat cukr, přidáme na kolečka nakrájené banány, překrojené dílky mandarinek a na plátky pokrájené kiwi. Přisypeme koření kari, směs polijeme rumem a několik minut dusíme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.