Recept pochází už z dob našich babiček, které si věděly rady za všech okolností. Je k němu třeba velmi málo surovin, základ jsou jen mouka a brambor.
Potřebujeme :
- 200 g hrubé mouky
- 2 větší syrové brambory
- 60 g anglické slaniny
- půl kostky měkkého tvarohu
- sůl
Oloupané brambory nastrouháme, slijeme z nich polovinu vody, osolíme, zasypeme moukou a vypracujeme husté těsto jako na noky.
Potom uchopíme zvlhčené prkénko s rukojetí, těsto na něj položíme do výše prstu a nožem, stále namáčeným ve vodě, odsekáváme nudle silné jako malíček. Musíme je vkládat přímo do vroucí osolené vody. Bramboroví vrabčáci ve vodě nabudou.
Ihned je nadzvedneme ode dna, přikryjeme poklicí a vaříme za občasného nadzvihování asi 5-7 minut.
Cedníkem je vyjmeme do připravené nádoby, ve které je tuk po vyškvařené slanině. Protáhneme je v tuku, aby se nelepily.
Podáváme na talířích, posypané tvarohem a ozdobené škarky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.