Před prázdninami na našem webu proběhla soutěž firmy Labeta o nejlepší recept čtenářů s použitím jakéhokoliv výrobku této firmy. Soutěž samotná vzbudila mezi čtenáři veliký zájem, výherci ale mohli být pouze tři. Soutěž je ukončena, výhry rozeslány a tak nyní přinášíme první z vítězných receptů i vám. Autorka receptu je Jana Květoňová z Odolené Vody.
Suroviny:
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g změklého másla
- 2 žloutky
- citrónová kůra
- kostka droždí
- špetka soli
- 2 lžíce cukru
- 12 lžic vlažného mléka
- maková náplň zn. Labeta
- tvarohová náplň
- rybíz
Postup:
Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek a společně s ostatními surovinami vypracujeme těsto, které nenecháme kynout, ale hned ho rozválíme a přeneseme na plech, vyložený pečicím papírem. Okraje koláče potřeme rozšlehaným žloutkem a klademe střídavě náplně a rybíz. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia a přibližně na 40 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.