Prázdniny končí a už od pondělí usednou děti opět do školních lavic. Pojďme jim tento okamžik zpříjemnit vynikajícími omeletami třeba ke snídani.
Potřebujeme :
- 4 vejce
- 310 g riccoty
- 190 ml mléka
- 310 g borůvek
- 255 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 110 g cukru
- 85 g másla
- pár borůvek na ozdobu
Těsto: Žloutky, riccotu a mléko důkladně rozmíchejte. Do směsi prosijte mouku, přidejte prášek do pečiva, sůl a opět řádně promíchejte. Bílky vyšlehejte a přidejte po třetinách do těsta. Mezi přidáním každé třetiny směs důkladně promíchejte. Pak vmíchejte třetinu borůvek.
Omáčka: Zbývající borůvky dejte do pánve s cukrem a polovinou másla. Vařte pár minut, až se borůvky začnou postupně rozpadat.
K přípravě omelet rozehřejte zbývající máslo na pánvičce a na rozehřátý tuk vlijte naběračku těsta. Opečte z každé strany 1 až 2 minuty.
Omelety servírujte na talíři po třech kusech, přes které přelijte borůvkovou omáčku a ozdobte šlehačkou a několika kuličkami čerstvých borůvek.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.