Špagety na tisíc způsobů, to je vždy sázka na jistotu, když nás tlačí čas, případně příliš horké počasí na nějaké extra vyvařování u rozpáleného sporáku.
Potřebujeme :
- 350 g špaget - nejlépe celozrnných
125 g vypeckovaných černých oliv
400 g konzervovaných srdíček artyčoků - okapaných a rozpůlených
2 lžíce rajského protlaku - přírodního
2 rozetřené stroužky česneku
1 velká červená cibule nakrájená nadrobno
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
4 lilky pokrájené na čtvrtky
6 dl rajčatového pyré - passata
2 lžičky moučkového cukru
sůl
pepř
případně snítky bazalky na ozdobu
Ve velké pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje a na mírném ohni osmahněte cca pět minut minut cibuli, česnek, citronovou šťvu a lilky, až mírně zhnědnou.
Přidejte rajčatové pyré, ochuťte solí a pepřem, přidejte cukr a rajský protlak. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a 20 minut duste.
Opatrně vmíchejte artyčoky a olivy a 5 minut povařte.
Zatím ve velkém hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu a špagety povařte podle návodu na obalu 8-10 minut. Nechte okapat, vmíchejte do nich zbylý olej a podle chuti osolte a opepřete.
Špagety dejte na nahřátý talíř a zalijte hotovou omáčkou. Ozdobte snítkami bazalky a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.