Ještě stále nekončí grilovací sezóna, kdy obzláště horké počasí k tomuto přímo vybízí. Dnes ale nebudeme grilovat ani maso, ryby, klobásky či zeleninu, dnes zkusíme ovoce a připravíme si tak netradiční dezert.
Potřebujeme :
- 680 g čerstvých meruněk - rozdělených napůl a vypeckovaných
- 2 lžíce hnědého cukru
- 250 ml vanilkového jogurtu (jakýkoliv jogurt s vanilkovou příchutí)
- budete potřebovat také grilovací plech (běžně k dostání v obchodech)
Na grilovací plech naskládejte půlky meruněk vnitřní stranou vzhůru. Posypte je hnědým cukrem, který rukou po meruňkách rozetřete, aby na nich držel. Zmírněte intenzitu grilu tak, abyste ruku na zkoušku udrželi 4 až 5 sekund 15 cm nad grilem. Meruňky na plechu položte na gril a zakryté grilujte, dokud se cukr nerozpustí a meruňky změknou (asi 5 minut).
Grilované meruňky servírujte na talíři lehce přelité s vanilkovým jogurtem. Přidat můžete také zmrzlinu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.