Mozzarella patří mezi oblíbené sýry a tak vám přinášíme recept na její další chutné využití. Doporučujeme k večeři a k tomu nějaký chutný salát..:-) Dobrou chuť!
- 8 krajíců mírně okoralého toustového chleba bez kůrek
- 100 g pokrájeného sýra mozzarella
- 50 g nasekaných černých oliv
- 8 pokrájených konzervovaných ančoviček
- 16 čerstvých lístků bazalky
- 4 vejce
- 1,5 dl mléka
- olej
- sůl
- pepř
Z každého krajíce chleba udělejte dva trojúhelníky. Na 8 z nich dejte plátek mozzarelly, olivy a ančovičky. Navrch dejte po 2 listech bazalky a podle chuti sůl a pepř. Zbývajícími 8 trojúhelníky chleba přiklopte trojúhelníky s náplní a okolo krajů je stlačte. Vajíčka smíchejte s mlékem a směs nalijte do mísy. Přidejte sendviče a nechte je 5 minut v klidu. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vyjměte sendviče ze směsi a opět stiskněte okraje k sobě. Opatrně je vkládejte do rozpáleného oleje a 2 minuty smažte dozlatova. Jednou je obraťte. Děrovanou lžící je vyjměte z oleje a položte na papírové ubrousky. Podávejte okamžitě, dokud jsou ještě horké.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.