Babinet.cz  /  Recepty  /  Dietní kuchyně  /  Lehké jídlo v parném horku? Rajčata

Lehké jídlo v parném horku? Rajčata

9.8.2018 - AndreaP.

Nikomu z nás se v těchto tropických dnech nechce stát dlouho u plotny. A tak přinášíme recept na jednoduché jídlo složené se zeleniny a bylinek, aneb rajčata se zakysanou smetanou.

Potřebujeme :

  • 750 g rajčat
  • 150 g salátových okurek
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g prorostlé slaniny
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • špetka pepře
  • špetka tymiánu
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce krájené pažitky

 

Rajčata klínovitě vypíchněte v místě, kde byl přirostlý stonek. Krátce je ponořte nejprve do vařicí, pak do studené vody, stáhněte slupku. Rajčata nakrájejte na čtvrtky a odstraňte semena. Okurku zbavte semínek, šalotky a česnek oloupejte, vše nakrájejte na malé kostičky.

Stejně nakrájejte slaninu, osmahněte ji a když zesklovatí, přidejte šalotku, česnek a okurku. Duste pod pokličkou. Po 5 minutách přidejte rajčata a koření.

Duste pod poklicí dalších 5 minut. Smetanu ušlehejte do polotuha. K jídlu ji přidejte těsně před podáváním spolu s čerstvými bylinkami.

Vaše názory

Další recepty

  • Máte rádi nachos? Neutrácejte a upečte si je doma!

    Diskusní fóra našeho serveru jsou velmi pestrá a obsáhlá. Uživatelky (ano, jsou to převážně ženy) si zde nejen povídají o věcech...

  • Mořská zelenina-úžasná to potravina !

    "Kombu, nori, arame, wakame" zní jako říkanka z dětské hry na čarování. Milovníci japonské kuchyně možná již tuší, jaké úžasné dobroty se pod...

  • Okurková sezóna

    Letní dny a teplé noci, to jsou nejlepší podmínky pro růst okurek. Taky se Vám urodilo množství krásných zelených okurčiček? Vyvstává tedy tak...

  • Dokonalý domácí pivní sýr

    Kvalita potravin v obchodech všeobecně klesá, a proto čím dál častěji se mnoho z nás  uchyluje k vlastní domácí výrobě, jak to bylo za dob...

Náš tip