Listových salátů existuje celá řada, některé jsou chuťově výrazné, jiné bez dalšího dochucení naopak mdlé. Při přípravě listových salátů nekombinujte příliš chutí najednou, vyberte 3 maximálně 4 druhy podle svého gusta, přičemž jako základ salátu volte některý z hlávkových salátů a doplňujte je například nahořklou čekankou, listy pampelišky, rukoly nebo polníčku.
- ledový salát
- římský salát
- pár listů polníčku
- rukola
- cherry rajčata
- kousek čerstvé červené řepy
- 1-2 dny starou světlou bagetu
- vinný nebo jablečný ocet
- olivový olej
- sůl
Variaci salátů opereme a s půlkami cherry rajčátek promícháme v misce. Zakápneme olivovým olejem smíchaným s vinným nebo jablečným octem. Na pánvi opražíme na kostičky nakrájenou bagetu, kterou na porci salátu přidáme až těsně před jeho podáváním (nemusí být rozhodně teplé). Pro ozvláštnění chuti i barevnosti můžeme salát dozdobit čerstvě nastrouhanou červenou řepou, kterou předtím pečlivě očistíme. Dosolíme podle chuti a podáváme, pro velké jedlíky můžeme salát doplnit kouskem italské ciabatty nebo toustem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.