Dnes opět trošku zabrousíme do zahraniční kuchyně a připravíme si tyto netradiční krokety plné jižního temperamentu.
Na dnešní recept budeme potřebovat :
- vařený květák
- hrubozrnná hořčice
- 1 vejce
- 2 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olej na smažení
- lístky rukoly
- plátky mortadely
Květák uvaříme ve slané osolené vodě. Rozebereme na růžičky, osolíme, opepříme a ochutíme pikantní hrubozrnnou hořčicí. Nasekáme několik lístků rukoly a přidáme ji do směsi. Přidáme 1 vejce, mouku a hrstičku strouhanky na zahuštění a odložíme na nějaký čas do chladna.
Ze směsi tvarujeme v dlani kulaté krokety, do kterých vpíchneme salámovou roličku s lístkem rukoly. Oválíme ve strouhance a v rozpáleném oleji opečeme ze všech stran.
Podáváme na salátu s jemným smetanovým dresinkem a pro chuť posypeme opraženými piniovými ořechy.
* Slavný italský salám Mortadela (Mortadella Bologna) se připravuje z libového hovězího masa s kostičkami slaniny a speciálním kořením. Krájí se na velmi tenké plátky. Obzvláště chutná je s přidáním pistáciových ořechů.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.