Lesy jsou plné borůvek a tak vám přinášíme recept na úžasné borůvkové košíčky, které si zamiluje celá rodina!
- 250 g hladké mouky
- 100 g cukru moučky
- 125 g másla
- 1 vejce
- kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
- na špičku nože prášku do pečiva
- špetka soli
- 75 g másla
- 100 g polohrubé mouky
- 50 g cukru moučky
- 1 sáček vanilkového cukru
- tuk a strouhanka do formiček
Náplň:
- 300 g borůvek
Do mísy dáme hladkou mouku, prášek do pečiva, cukr moučka a sůl, přidáme citronovou kůru, tuk a vejce, zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladničky. Přebereme a opereme borůvky a necháme je okapat. Na drobenku uhněteme tuk ve vločkách, polohrubou mouku, cukr i vanilkový cukr tak, aby vznikly drobné hrudky. Deset dortíkových formiček o průměru 10 cm vymastíme a vysypeme strouhankou. Těsto z chladničky vyjmeme, vyválíme a vtiskneme do formiček. Na ně dáme borůvky a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě (200 stupňů C, horkovzdušně 180 stupňů C) asi 30 minut. Vyndáme, opatrně uvolníme z formiček a necháme vychladnout. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou. Mističky nechejte odležet rozložené na plechu v troubě do druhého dne. Těsto nasaje vlhkost ze vzduchu a s křehkých košíčků se stanou báječně vláčné mističky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.