Chcete se blýsknout originální večeří pro dva? Vyzkoušejte náš recept a určitě sklidíte pochvalu. Přejeme dobrou chuť!
- 2 malé vepřové panenky
- sůl
- tymián
- 20 g másla
- 80 g Nivy
- 250 ml smetany ke šlehání (33%)
- 12 půlek kompotovaných hrušek
- špetka pálivé papriky
- petrželka
Sklenici hrušek otevřeme, postavíme do nádoby s horkou vodou a na mírném ohni zahřejeme. Z panenek nakrájíme 12 asi 1 cm silných kousků. Posypeme špetkou tymiánu a na másle je po obou stranách krátce opečeme. Opečená filátka vyjmeme z pánve, osolíme a uchováme v teple. Sýr rozdrtíme vidličkou a přidáme jej do pánve, na níž jsme opékali maso, zalijeme smetanou, podle chuti okořeníme solí, pepřem a tymiánem a za stálého míchání na malém ohni vaříme, dokud se část tekutiny neodpaří a omáčka nezhoustne. Pak sejmeme z ohně, přidáme špetku pálivé papriky. Horké půlky hrušek na spodní části trochu skrojíme, aby lépe stály. Položíme je na předehřátou mísu, na každou půlku hrušky dáme vepřové filátko a zalijeme omáčkou. Povrch posypeme sekanou pažitkou
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.