Nevíte, co s dozrálým rybízem? Nevymýšlejte žádné speciální recepty a upečte si tradiční kynutý koláč. Pochutná si určitě celá rodina!
- 500 g hladké mouky
- 1/4 l mléka
- 8 lžic oleje
- 80 g cukru
- špetka soli
- 30 g droždí
- 1,5 kg červeného rybízu
- 4 sušenky na drobenku
- tuk na plech
Poleva:
- 100 g cukru
- 30 g škrobové moučky (Gustin)
- 4 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- špetka soli
Do hlubší mísy nalijeme vlažné mléko, olej, přidáme cukr, špetku soli, mouku a nahoru rozdrobíme droždí. Vše zpracujeme na hladké těsto a dáme zakryté utěrkou na teplé místo vykynout. Vykynuté těsto vyválíme do tvaru plechu, kolem dokola plechu vytvoříme z těsta prsty rámeček, aby náplň nepřetékala. Sušenky rozdrobíme a těsto jimi posypeme. Na rozdrobené sušenky klademe silnou vrstvu očištěného rybízu. Cukr smícháme se škrobovou moučkou, přidáme celá vejce, smetanu a sůl a vše promícháme a vylijeme na rybíz. Pečeme v předehřáté troubě na cca 180 stupňů Celsia (horkovzdušně 160 stupňů).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.