Originálních receptů na přípravu lososa není nikdy dost. Přejeme dobrou chuť!
- losos nebo lososí podkovy
- cca 4 pomeranče
- směs koření Pomerančový pepř (dá se nahradit namletou sušenou pomerančovou kůrou smíchanou s drceným bílým a černým pepřem)
- necelá čajová lžička najemno namletých koriandrových semínek
- sůl
Lososa nakrájíme na podkovy tlusté asi 2-2,5 cm. Vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů (můžeme i z více, nešetřeme), podkovy osolíme, okořeníme pomerančovým pepřem a koriandrem, zalijeme pomerančovou šťávou a necháme alespoň 24 hodin marinovat v lednici (v pomerančové šťávě ryby marinujeme déle než v citronové). Ideální je nahustit podkovy do nádoby tak, aby mezi nimi nebylo moc prostoru a vše bylo neustále zalito šťávou. Po vyjmutí podkov z marinády rybu ještě můžeme trochu okořenit a přisolit. Mřížku grilu lehce potřeme olejem, aby se nám k ní rybí maso nelepilo. Podkovy grilujeme z obou stran tak, aby maso zůstalo šťavnaté. Velmi zajímavá obměna a zvýraznění pomerančové chuti: pomeranče nakrájíme na tenká kolečka, ta rozložíme na gril a teprve na ně dáme péct podkovy. Podáváme s bílým chlebem, pečenými brambory a zapíjíme bílým vínem vhodným k jemnějším rybám. Skvělá lososí chuť se v tomto jídle snoubí s vůní a chutí pomerančů pomeranče lososí chuť nepřehluší, ale správně ji podtrhnou a dodají jídlu punc neobvyklosti. Recept uvedl Scalex
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.