Pod pojmem quiche /čtěte: kiš/ se skrývá slaný koláč tvořený těstem listkovým a plněný směsí vajec ušlehaných se smetanou, sýrem, masem či zeleninou. Nejslavnějším zástupcem tohoto pokrmu je snad Quiche Lorraine, který kromě vajec se smetanou obsahuje slaninu. Sýr ani zelenina do tradičního Quiche Lorraine nepatří.
Vyzkoušejte společně s námi Quiche s cuketami a kozím sýrem. Je báječně jednoduchý a vaši večeři nápaditě obohatí.
Na formu o průměru 26 cm (vystačí pro 4 osoby) potřebujete:
- 200 g listového těsta
- 2 menší cukety
- 150 ml mléka
- 50 ml smetany
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- 50 g kozího sýra
- panenský olivový olej
- sůl
Cukety omyjte, odkrojte jim konce a nakrájejte je na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejte tři lžíce oleje, přidejte celý stroužek česneku a cuketu. Orestujte, osolte, podlijte trochou horké vody a duste do měkka.
Těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu a rozložte na něj orestovanou cuketu, z níž jste vyjmuli česnek. Na cuketu položte plátky kozího sýra.
Vejce rozmíchejte se smetanou, mlékem a špetkou soli a touto směsí zalijte povrch koláče. Pečte v předehřáté troubě při 180 stupních Celsia 30 až 35 minut.
Quiche se hodí teplý jako hlavní chod nebo studený jako předkrm.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.