Makrely jsou dominantou letního grilování. My si jí však dnes zkusíme ještě trošku jinak.
Potřebujeme :
- 1 makrela
- 1 cibule
- 2,5 dl kečupu
- hrst oliv
- 1 dl červeného vína
- sůl
- cukr
Rybu po vykuchání a oddělení hlavy podélně rozpůlíme, nasolíme a necháme uležet. Pak je vložíme do rozehřátého oleje a pečeme z obou stran doměkka. Rybu vyjmeme, do výpeku dáme jednu cibuli nakrájenou na kostičky, 2,5 dl kečupu, hrst oliv, zjemníme cukrem, solí a asi 1 dl červeného vína. Do připravené šťávy vložíme opečené makrely a společně ještě krátce podusíme. Podáváme s rýží či bramborami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.