Lahodný nepečený cheesecake je velice lehký na přípravu a tak chutný, že se po něm jenom zapráší.
INGREDIENCE
KORPUS
- 150 g máslových sušenek
- 30 g pražených lískových oříšků
- 50 g rozehřátého másla
NÁPLŇ
- 24 g želatinového prášku
- 300 g ostružin
- 4 x 140 g Skyru natur
- 360 g smetanového sýru
- 100 g moučkového cukru
- 2 čajové lžičky citrónové šťávy
- 2 čajové lžičky vanilkové pasty
- Špetka soli
POSTUP
Sušenky a lískové ořechy za pomoci kuchyňského robota rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem, vložíme do ní vzniklou hmotu, rukama rozmístíme rovnoměrně po celé ploše a necháme alespoň jednu hodinu zchladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Skyr, smetanový sýr, cukr, citrónovou šťávu, vanilku a sůl smícháme v misce a pomocí ručního mixéru vyšleháme dohladka. Ke směsi poté přidáme želatinu, kterou jsme si před tím rozdělali ve vodě, a znovu prošleháme. Přimícháme rozmačkané ostružiny.
Když máme náplň hotovou, nalejeme ji na korpus a rozetřeme tak, aby vznikla rovnoměrná hladká vrstva. Dort necháme šest hodin odpočinout. Poté jej můžeme dozdobit čerstvými ostružinami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.