Recept na hovězí po burgundsku na červeném víně určitě stojí za vyzkoušení. Přejeme dobou chuť!
- 750 g hovězího zadního masa
- 50 g másla nebo margarínu
- 15 malých cibulí
- 1 oloupaný stroužek česneku 1 bobkový list, sůl, pepř
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 500 ml červeného vína
- sekaná petrželka
- tymián
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velké 5-6 cm.
Rozehřejeme tuk. Cibuli oloupeme, vložíme s masem na tuk a opečeme ze všech stran. Přidáme stroužky česneku, bobkový list, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
Rozehřejeme tuk. Cibuli oloupeme, vložíme s masem na tuk a opečeme ze všech stran. Přidáme stroužky česneku, bobkový list, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
Poprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme červeným vínem, uvedeme do varu a vaříme asi 2 hodiny.
Podáváme posypané petrželkou. Jako příloha se hodí vařené brambory a míchaný salát.
Tip: k Hovězímu po burgunsku se výborně hodín červené burgunské víno.
Tip: k Hovězímu po burgunsku se výborně hodín červené burgunské víno.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.