Jahody milují všichni. Nejlepší jsou čerstvé se šlehačkou, avšak sezóna je krátká. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na zbytek roku, kdy je o sladké jahůdky nouze. Kromě marmelád ovšem můžete s pomocí želírovacího cukru na jahody připravit i vynikající džemy, želé, ovocné šťávy či zdravé dětské přesnídávky, a to nejen z jahod, ale i z malin, ostružin, třešní nebo višní.
Želírovací cukr na jahody
- speciál na jahody, třešně, višně, maliny a ostružiny
- s 1 balením zpracujete 1 kg ovoce
- nekupujete už žádný cukr, přidejte jenom ovoce a podle chuti kyselinu citronovou
- přirozeně bezlepkový výrobek
- balení 425 g
- cena 37,90 Kč
Recept na jednoduchý jahodový džem
Očištěné jahody (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Do připravených jahod vsypeme obsah sáčku Želírovacího cukru na jahody a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3–5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.
Recept na ovocnou přesnídávku pro děti
Budeme potřebovat:- 1600 g rozmixovaných jahod nebo jiného ovoce
- Želírovací cukr na jahody zn. Labeta (1 balení)
- 40 g bramborového škrobu
- 1000–1100 ml vody
Očištěné a umyté jahody rozmixujeme (v přesnídávce pro větší děti mohou zůstat kousky), přidáme 1000 ml vody a 5 minut povaříme. Vsypeme 1 balení Želírovacího cukru na jahody a za stálého míchání přilijeme 40 g bramborového škrobu rozmíchaného ve 100 ml vody. Povaříme 5 minut, nalijeme do skleniček, očistíme okraje a zavíčkujeme. Sterilujeme 25–30 minut při 80–85 °C. Přesnídávky můžeme vyrábět z jednoho druhu ovoce, ale stejně dobrá je i kombinace několika chutí.
Uvedené produkty seženete na pultech různých prodejců potravin a také celoročně a na jednom místě na e-shopu Labeta.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.