Jaro se blíží a s ním i změna šatníku. Jestli máte výčitky, že jste během vánočních svátků trochu hřešili v jídle a pár kilo máte navíc, pak je nyní ideální čas začít s nápravou.
Rybí pomazánka s Lučinou
- 1 krabička olejovek
- 1 Lučina
- 2 lžíce pomazánkového másla
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 1 cibule, hořčice, sůl
Lučinu rozmícháme s pomazánkovým máslem a bílým jogurtem dohladka. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Z olejovek slijeme přebytečný olej a ryby i s kostmi rozmělníme. Potom je vmícháme do misky a dochutíme hořčicí a solí. Na ozdobu můžeme použít červenou nakládanou kapii nebo petrželovou nať.
Papriková pomazánka
- 200 g zelené papriky
- 2 cibule1 lžíce strouhaného křenu
- 1 sýr Lučina
- 1 bílý jogurt
- sůl
- mletý pepř
- pažitka dle chuti
Očištěné papriky pomeleme nebo nahrubo nastrouháme, cibuli jemně nasekáme.Smícháme s křenem, pažitkou a spojíme Lučinou a bílým jogurtem. Osolíme, opepříme a natíráme na libovolné pečivo.
Sýrová pomazánka
- 1 Lučina
- 75 g strouhaného ementálu (či ný sýr dle obliby)
- 1 menší cibule
- 1 menší svazek zelené petrželky
- 4 plátky celozrnného chleba
- 1 menší bílá ředkev
- 1 lžíce sekaných vlašských ořechů
- sůl
- pepř
Lučinu smícháme se sýrem. Oloupeme cibuli, omyjeme a osušíme petrželku. Obě přísady jemně nasekáme a smícháme s pomazánkou. Chléb pomazánkou potřeme. Oloupanou ředkev nastrouháme, osolíme a necháme chvilku táhnout, aby nechutnala příliš ostře. Menší ředkvové listy omyjeme a nesekáme. Ředkev rozdělíme na plátky chleba, posypeme nasekanými ředkvovými listy, ořechy a opepříme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.