Vyzkoušejte recept na pohankové lívanečky. Pohanka obsahuje například významný rutin, který zlepšuje pružnost cév a jistě ho ocení lidé, kteří mají problém s křečovými žilami.
Náročnost: jednoduché
Časová náročnost: 20 min
120 g pohanka
100 ml olej
140 g jablka dušená
120 g hladká mouka
sůl
2 ks vejce
200 ml smetana 33%
skořicový cukr
1/2 prášek do pečiva
200 g povidla
1 ks vanilkový cukr
Rum
Uvařenou dle návodu a vychlazenou pohanku opražíme na oleji. Mezi tím si podusíme nadrobno nakrájená jablka. Pohanku necháme znovu zchladnout a přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce, sůl, dušená jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše promícháme až vytvoříme směs na lívanečky. Směs pak lijeme na rozpálenou pánev s olejem, vytvoříme malé lívanečky, které osmažíme do zlatova. Hotové lívanečky potíráme vymíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme šlehačkou.
Autor receptu: Menu Gold
Autor fotografií: Menugold.cz
-----------------------------------------------------
TIP: POHANKA OD MENU GOLD
Pohanka se pomalu vrací do domácího jídelníčku. Obsahuje vyváženou skladbu aminokyselin a mastné kyseliny, mnohem více než ostatní obiloviny. Vysoký je obsah vitamínů typu B, C, E, obsahuje minerály jako je mangan, selen, měď, zinek. Pohanka je bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny a obsahuje významný rutin. Konzumuje se mimo jiné při detoxikaci organismu, v době těhotenství, při poškození jater, prospívá cévám. Často se upravuje jako kaše.
Obsah balení: 450 g
Cena: 29 Kč
Dostupné v supermarketech
www.menugold.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.