Přinášíme vám recept na tradiční pokrm z ostrova Korfu.
Potřebujeme :
- 1,5 kg kvalitního hovězího masa, svíčková nebo zadní
- 4 stroužky česneku nasekané na jemno
- 100 ml. vinného octa
- 100 ml. suchého bílého vína
- svazek petržele nasekané najemno
- 1 kávová lžička mořské soli
- 1 kávová lžička černého drceného pepře
- 100 ml. olivového oleje
- olej na smažení
- mouka
Maso nakrájíme na plátky o síle cca 2 cm. Plátky masa lehce obalíme v mouce. V dostatečně velké pánvi nebo v širokém kastrolu (tak velké, aby se nám všechno maso vešlo najednou) osmažíme plátky masa do zlatava. Maso vyndáme a odložíme stranou.
V jiné pánvi necháme rozehřát olivový olej a přidáme česnek a petržel. Osmažíme krátce (česnek nesmí zhnědnout) a přidáme víno, ocet, sůl, pepř. Krátce povaříme, mícháme.
Přidáme maso a zalijeme vodou tak, aby to téměř zakrylo maso. Povaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne. Pokud jsme použili svíčkovou, stačí cca 30-40 minut, v případě hovězí zadní tak vaříme cca 1 hodinu 15 min.
Tradiční příloha k tomuto masu jsou na Korfu domácí fritované brambory nebo můžeme podávat s bílou rýží. Vinný ocet a petržel dodá tomuto receptu unikátní chuť.
Tento recept nám poskytla řecká restaurace KAVALA.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.