Na vánoční tabuli by jistě, mimo cukroví a dalších tradičních dobrot, neměl chybět vaječný koňak. Recept na něj je skutečně jednoduchý, takže ho určitě vyzkoušejte!
Ingredience:
8 žloutků
Tatra Grand neslazené kondenzované mléko
3 sáčky vanilkového cukru
1 Tatra Salko
1/4 l rumu
Všechny ingredience, kromě Salka, dáme do hrnce a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, udržujeme ji v teplotě do 60°C. Když se udělá hustší pěna, hrnec odstavíme, přidáme Salko, zašleháme a za občasného míchání necháme vychladnout. Po opadnutí pěny přidáme asi 1/4 l rumu, podle chuti můžeme i více. Pokud zůstanou po pěně hrudky, likér při přelívání do lahve přecedíme. Podáváme dobře chlazené.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.